Kategoriat
Tapaamiset

DATOS Tekoäly ja koneoppiminen

DATOS-hanke järjesti Tekoälyyn ja koneoppimiseen keskittyvän teknologiafoorumin 9. helmikuuta 2023 poikkeuksellisesti Frami B -rakennuksessa neuvottelutilassa Watt & Edison Seinäjoella. Tilaisuudessa oli kaksi alustusta päivän teemasta.

DATOS Tekoäly ja koneoppiminen -teknologiafoorumin tallenne 9.2.2023

Mikko Niemikorpi kertoo toteuttamistaan projekteista tekoälyn ja koneoppimisen parissa. Mikko työskentelee sovelluskehittäjänä Kepit Systems Oy:ssä videon suoratoiston alustojen ja konenäön parissa.

Jussi Rasku Tampereen yliopiston Seinäjoen yksiköstä johdattaa kuulijat koneoppimisen käytännön työkalujen ja parhaiden käytäntöjen ääreen. Jussi työskentelee tutkijatohtorina Seinäjoen yliopistokeskuksella ja on väitellyt kuljetusten optimointijärjestelmien räätälöinnin automatisoimisesta metaoptimoinnin keinoin.

Agenda

17.00DATOS-hankkeen kuulumiset, Mikko Auranen, Tampereen Yliopisto
17.10Koneoppimisen ja tekoälyn case-esittelyt, Mikko Niemikorpi, Kepit Systems Oy
18.00Practical Tools and Best Practices of Machine Learning, Jussi Rasku, Tampereen yliopisto

Esitysten kalvot

Kategoriat
Tapaamiset

DATOS Kyberturvallisuus

DATOS-hanke järjesti teknologiafoorumin teemalla Kyberturvallisuus 15. joulukuuta 2022 Frami D -rakennuksessa Seinäjoella. Tarkemmat tiedot löydät DATOS-hankkeen sivustolta.

Toimittajan luotettavuus ja tietoturva

Mitä ohjelmistokehittäjän tai sovellustoimittajan tulee kyetä kertomaan omasta tietoturvallisuudesta ja millaiset asiat tekevät toimijasta luotettavan? Mitä sopimuksilla kannattaa kuvata ja mitä tietosuojaregulaatio vaatii kuvattavan? Niku Hinkka. IT-juristi & luennoitsija Opsec Oy:stä esittelee aihetta tilaisuudessa.

Niku on vuosien kouluttajakokemuksella tietosuojaa päätyökseen veivaava käytännöllinen työelämäjuristi. Nikun työtä on vuosien ajan ollut tietää, mitä organisaatioissa oikeasti tehdään. Niku haluaa kouluttajana erottua puisevista juristeista ja hänen koulutuksissaan osallistujan mielenkiinnon ylläpitäminen on tärkeää.

Niku on toiminut muun muassa konsulttiyrittäjänä, lakitoimistoissa, julkisella sektorilla elinkeino- ja työllisyyshallinnossa asiantuntijatehtävissä, sekä hääräillyt startupien parissa. Hän on suorittanut myös ANSI/ISO akkreditoidun Certified Information Privacy Professional –sertifioinnin.

Riskienhallinnan osaamisen kehittämien kyberturvallisuuden perustana

Digitaalisessa toimintaympäristössä on monenlaisia riskejä mm. liittyen kyberturvallisuuteen. Riskienhallinta olisikin nähtävä uutena kansalaistaitona digitalisoituvassa maailmassa. Tämän osaamisen lisäämiseksi toteutetaan KOMPASSI-hankkeessa digitaalinen oppimisympäristö riskienhallinnan maksuttomalle itseopiskelulle.

Alustuksessaan Juha Arrasvuori ja Mikael Mäenpää Vaasan yliopistosta esittelevät KOMPASSI-hankkeessa toteuttamaansa oppimiskokonaisuutta ja kertovat, miten he ovat aineiston suunnittelussa ratkaisseet riskienhallinnan taitojen esittämisen kompakteina, informatiivisina ja opiskeluun motivoivina paloina.

KOMPASSI-hanke on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Lisätietoja: https://sites.uwasa.fi/kompassi/

Tietoturvan ja tietosuojan tekninen toteutus HappyOrNot-järjestelmässä

Mikko Panula työskentelee HappyOrNot Oy:ssä tittelillä Head of Engineering Office. Hän on valmistunut Tampereen Teknilliseltä Korkeakoululta diplomi-insinööriksi 2003 ja työskennellyt ohjelmistoalalla yli 20 vuotta.

Ohjelma

17.00              DATOS-hankkeen kuulumiset, Mikko Auranen, Tampereen Yliopisto

17.10              Toimittajan luotettavuus ja tietoturva, Niku Hinkka, Opsec Oy

17.40              Riskienhallinnan osaamisen kehittämien kyberturvallisuuden perustana, Juha Arrasvuori ja Mikael Mäenpää, Kompassi-hanke, Vaasan yliopisto

18.40              Tietoturvan ja tietosuojan tekninen toteutus HappyOrNot-järjestelmässä, Mikko Panula, HappyOrNot Oy

Kategoriat
Tapaamiset

Tapaaminen 05/2022 — Tekoälyä ja tiedolla johtamista

Meetup järjestettiin torstaina 5.5.2022 klo 17-19.

Paikka: Seinäjoki, Frami D, neuvottelutila Mega.

Esitykset

Mikko Auranen / Tampereen yliopisto: DATOS-hankkeen esittely.

Mikko Auranen esittelee DATOS-hanketta

Hanna Salonen & Jani Laitala / Oiwa Solutions Oy : Tiedolla johtamisen tekniikat

Jussi Rasku: Syväsukellus käytännönläheiseen koneoppimiseen (datan esiprosessointi, tekniset ratkaisut ja käytännönläheiset sovellukset).

Jussi Raskun esitys sukelsi tekoälyyn ja koneoppimiseen

Kiitos Seinäjoen Yliopistokeskukselle ja DATOS-hankkeelle tilaisuuden tarjoamisesta.