Kategoriat
Tapaamiset

DATOS Kyberturvallisuus

DATOS-hanke järjesti teknologiafoorumin teemalla Kyberturvallisuus 15. joulukuuta 2022 Frami D -rakennuksessa Seinäjoella. Tarkemmat tiedot löydät DATOS-hankkeen sivustolta.

Toimittajan luotettavuus ja tietoturva

Mitä ohjelmistokehittäjän tai sovellustoimittajan tulee kyetä kertomaan omasta tietoturvallisuudesta ja millaiset asiat tekevät toimijasta luotettavan? Mitä sopimuksilla kannattaa kuvata ja mitä tietosuojaregulaatio vaatii kuvattavan? Niku Hinkka. IT-juristi & luennoitsija Opsec Oy:stä esittelee aihetta tilaisuudessa.

Niku on vuosien kouluttajakokemuksella tietosuojaa päätyökseen veivaava käytännöllinen työelämäjuristi. Nikun työtä on vuosien ajan ollut tietää, mitä organisaatioissa oikeasti tehdään. Niku haluaa kouluttajana erottua puisevista juristeista ja hänen koulutuksissaan osallistujan mielenkiinnon ylläpitäminen on tärkeää.

Niku on toiminut muun muassa konsulttiyrittäjänä, lakitoimistoissa, julkisella sektorilla elinkeino- ja työllisyyshallinnossa asiantuntijatehtävissä, sekä hääräillyt startupien parissa. Hän on suorittanut myös ANSI/ISO akkreditoidun Certified Information Privacy Professional –sertifioinnin.

Riskienhallinnan osaamisen kehittämien kyberturvallisuuden perustana

Digitaalisessa toimintaympäristössä on monenlaisia riskejä mm. liittyen kyberturvallisuuteen. Riskienhallinta olisikin nähtävä uutena kansalaistaitona digitalisoituvassa maailmassa. Tämän osaamisen lisäämiseksi toteutetaan KOMPASSI-hankkeessa digitaalinen oppimisympäristö riskienhallinnan maksuttomalle itseopiskelulle.

Alustuksessaan Juha Arrasvuori ja Mikael Mäenpää Vaasan yliopistosta esittelevät KOMPASSI-hankkeessa toteuttamaansa oppimiskokonaisuutta ja kertovat, miten he ovat aineiston suunnittelussa ratkaisseet riskienhallinnan taitojen esittämisen kompakteina, informatiivisina ja opiskeluun motivoivina paloina.

KOMPASSI-hanke on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Lisätietoja: https://sites.uwasa.fi/kompassi/

Tietoturvan ja tietosuojan tekninen toteutus HappyOrNot-järjestelmässä

Mikko Panula työskentelee HappyOrNot Oy:ssä tittelillä Head of Engineering Office. Hän on valmistunut Tampereen Teknilliseltä Korkeakoululta diplomi-insinööriksi 2003 ja työskennellyt ohjelmistoalalla yli 20 vuotta.

Ohjelma

17.00              DATOS-hankkeen kuulumiset, Mikko Auranen, Tampereen Yliopisto

17.10              Toimittajan luotettavuus ja tietoturva, Niku Hinkka, Opsec Oy

17.40              Riskienhallinnan osaamisen kehittämien kyberturvallisuuden perustana, Juha Arrasvuori ja Mikael Mäenpää, Kompassi-hanke, Vaasan yliopisto

18.40              Tietoturvan ja tietosuojan tekninen toteutus HappyOrNot-järjestelmässä, Mikko Panula, HappyOrNot Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *